Shopier Nedir?
Shopier hem satıcıların hem de müşterilerin bir araya geldiği bir e-ticaret platformudur. Bireysel ya da ticari olarak e-ticaret sitesi üzerinden satış yapılabilir. Shopier nasıl kullanılır sorusu kapsamında kullanıcılar, site üzerinden ücretsiz bir şekilde üyelik oluşturabilir. Kendilerine ait Shopier dükkânı açan kişiler, müşterileriyle profesyonel bir zemin üzerinde iletişim kurma ve satışlarını yapma şansı elde eder.
Shopier, anlaşmalı kargo şirketleriyle de satıcıların çok daha uygun fiyatlar üzerinden ürün teslimatı yapmasını mümkün kılar. Bu hususların her biri, e-ticaret sitesinin satıcılar yönünden sağladığı avantajlardı. İstedikleri ürünleri satın almak isteyen müşteriler de Shopier’e giriş yapabilir. Geniş ürün seçenekleri üzerinden istedikleri ürünlere hızlı ve kolay bir şekilde sahip olabilir. Peki Shopier nasıl kullanılır, Shopier’de üyelik için yapılması gerekenler nelerdir?
Shopier Nasıl Kullanılır?
Shopier’de satıcı hesabı oluşturmak isteyen kişiler, belirli adımları uygulamak durumundadır. Bu adımları genel olarak şu şekilde sıralamak olanaklıdır:
• Shopier’in ana sayfasından üyelik kısmına giriş yapın.
• Sizden istenen kişisel bilgileri doldurun ve işlemlerinize devam edin.
• Banka bilgilerinizi girin.
• Satılacak ürünlerinizle ilgili giriş yapınız.
• Başvurunuzu tamamlayarak satışlarınıza başlayın.
Genel olarak yukarıdaki gibi sıralanan işlem basamakları, satıcıların hesap açmalarında uygulamaları gereken adımlar olarak bilinmektedir. Shopier nasıl kullanılır sorusu kapsamında, satılacak ürün ile ilgili bilgilerin girildiği aşama önemlidir. Çünkü ürünleriniz görselleri ve ürünlerinize ait bilgiler, müşterilerin ürünlerinize yönelmesinde temel kriterler arasında yer alıyor. Satılacak ürünlerinizle ilgili sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız ve başvurunuzu tamamlamanız gerekmektedir.
Belirtilen adımları uygulayarak satıcı hesabınızı açmış olursunuz. Böylelikle satış yapmaya ve kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz. Peki Shopier her bir üründen komisyon alır mı?
Shopier Yüzde Kaç Komisyon Alır?
Pazaryeri olarak tanımlanan e-ticaret siteleri, genellikle ürün üzerinden satıcılardan belirli bir oranda komisyon alır. Bu durum Shopierde de aynı şekilde geçerlidir. Shopier yüzde kaç komisyon alır sorusu kapsamında, %2,99’dan başlayan komisyon oranlarının bulunduğunu söyleyebiliriz.
Shopierden Alışveriş Güvenli mi?
Shopierden alışveriş güvenli mi sorusu kapsamında, farklı unsurların ön plana çıktığını söylemek olanaklıdır. Shopier hem satıcıların hem de alıcıların güvenilir bir platformda işlem yapabilmesi için farklı seçeneklere sahiptir. Bu seçenekleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
Kredi Kartı Tahsilatı
Shopier dükkanında satıcı, kredi kartı ile ödeme alabilir. Satıcı Sanal POS kullanmadan müşterilerinin kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapmasını mümkün kılar. Shopier’e üye olan alıcılar, kredi kartı / banka kartı ile ödemelerini güvenilir bir şekilde yapabilir.
Ödeme Güvencesi
Shopier tarafından sunulan seçeneklerden bir diğeri de ödeme güvencesidir. Shopier üzerinden ödeme işlemlerinin tamamlanması sonrasında ürünler işleme alınır. Böylelikle ödeme güvencesi sağlanmış olur.
Risksiz Gönderi
Riskiz gönderi, alıcıların talep ettikleri ürünlere hızlı ve sorunsuz bir şekilde sahip olmasını mümkün kılmaktadır. Kapıda ödeme gibi durumlarda yaşanan ödeme riskleri ortadan kaldırılmış olur.
Shopierden Anlaşmalı Kargo Hizmeti
Satıcılar, Shopier anlaşmalı kargo şirketleri üzerinden ürünlerini daha az maliyetle alıcıya teslim etmektedir. Shopier nasıl kullanılır sorusu kapsamında, satıcılar kargo sisteminde de çeşitli avantajlardan yararlanabilir. Bu bağlamda;
• Ürünlerinizi çok özel fiyatlarla teslim edebilirsiniz. Böylelikle kârlı satış yapabilir, gider maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.
• Anlaşmalı kargo sayesinde gönderilerinizi takip edebilirsiniz. Siparişe özel oluşturulan kargo kodu sayesinde kargo şirketinde form doldurmanız gerekmez. Kodu şube yetkilisine vermeniz durumunda gönderi otomatik olarak işleme alınarak kargo takibi süreci gerçekleştirilir. Shopier hesabı üzerinden kargonuzu kolaylıkla takip edebilirsiniz.
• Kargo ödemeleri, Shopier hesabınız üzerinden alınır. Bu sayede kargo firması tarafından kesilen faturaları takip etmek durumunda kalmazsınız.
Belirtilen hususların her biri, Shopier anlaşmalı kargo sisteminin avantajları arasında yer alıyor.
Shopier Fatura Nasıl Kesilir?
Kullanıcıların merak ettikleri sorulardan bir diğeri de Shopier fatura nasıl kesilir şeklinde ön plana çıkmaktadır. Shopier, şirket olmadan da satışa izin verdiği için bireysel kullanıcıların fatura kesmelerine gerek yoktur. Bu bağlamda Shopier’e üye olmak isteyen satıcıların şirket kurmalarına, vergi kaydı yaptırmalarına gerek bulunmadığı için bireysel satıcılar hızlı ve kolay bir şekilde satış işlemlerini yapabilir.
Fakat yıllık gelirin belirli bir miktarın üzerinde olması durumunda şirket oluşturmak çok daha faydalı olacaktır. Bu durumda fatura kesme işlemlerini de gerçekleştirmeniz gerekecektir. Sizler de Shopier satıcı hesabınız üzerinden satışlarınızı yapabilir, şirket açıp işlemlerinizi profesyonel bir şekilde de sürdürebilirsiniz.